Рама: Коњуфца није ни прочитао нацрт о ЗСО, послат само Шолцу, Макрону и Мишелу

Танјуг
Рама: Коњуфца није ни прочитао нацрт о ЗСО, послат само Шолцу, Макрону и Мишелу

ПРИШТИНА - Премијер Албаније Еди Рама изјавио је да се ни са ким из владе у Приштини није консултовао око нацрта статута о Заједници српских општина (ЗСО)и да тај документ предсједник парламента привремених приштинских институција Глаук Коњуфца није прочитао нити је са њим о томе разговарао.

Рама је за Кљан Косова рекао да су његов нацрт статута о ЗСО припремили највећи стручњаци и да га је послао њемачком канцелару Олафу Шолцу, француском предсједнику Емануелу Макрону и предсједнику Европског савета Шарлу Мишелу.

Он је, након што је Коњуфца рекао да Рамин нацрт статута о ЗСО „садржи елементе који Србима омогућавају аутономиј“у, рекао да не зна о чему Коњуфца прича јер о томе нису разговарали током састанка у Приштини.

-Нису га прочитали! Гдје они знају? - упитао је Рама и нагласио да нацрт статута ни са ким није консултован.

Албански премијер је, након што се у Приштини састао са предсједницом привремених приштинских институција Вјосом Османи, али не и са премијером привремених приштинских институција Аљбином Куртијем, рекао да још није добио одговор из владе у Приштини о томе да ли ће бити одржан његов састанак са Куртијем и навео да је са њим покушао да комуницира, али да је то било тешко.

Он је оцијенио да је у данашње вријеме "најважније да се људи састају и разговарају", чак и када имају различите ставове, како би се боље разумјели, додаје Репортери.

Коњуфца је јуче рекао да нацрт статута о формирању ЗСО, који је саставио албански премијер Еди Рама, садржи елементе који Србима омогућавају аутономију.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана