Ракић: Посјета Брнабићеве шаље поруку да је држава уз српски народ

Срна
Foto: Танјуг

БЕОГРАД - Посјета премијера Србије Ане Брнабић Косову и Метохији, која је најављена за сутра, шаље јасну поруку да су Срби опредијељени за мир и стабилност, али и опстанак и останак на овим просторима, изјавио је предсједник Српске листе Горан Ракић.

Он је истакао да долазак Брнабићеве за Србе значи много, јер шаље поруку да српски народ није сам и да ће увијек уз себе имати своју државу.

"Њену посету ћемо искоритити да је још једном замолимо да наша држава настави са борбом да сачувамо мир и стабилност и да настави да снажано улаже у наше средине", рекао је Ракић за РТС.

Ракић је напоменуо да је Брнабићева више него добро обавијештена о потребама Срба на Косову и Метохији, те да је као дио тима предсједника Србије Александра Вучића најдиректније укључена у све проблеме који муче српски народ.

Када је ријеч о проблему пререгистрације возила, Ракић је указао да је то компромис и да грађани знају да ли треба да вјерују Београду или Приштини.

Премијер Србије Ана Брнабић боравиће сутра на Косову и Метохији, гдје ће посјетити Косовску Митровицу, Звечан и Лепосавић.

Посјету ће почети у Косовској Митровици, обиласком првог мултимедијалног центра на сјеверу Косова и Метохије и Духовне академије, након чега ће посјетити манастир Бањска, гдје ће је дочекати Његово преосвештенство владика Теодосије, челници општине Звечан и представници Срба, а затим ће отићи у Лепосавић гдје ће посјетити неколико домаћинстава.

У делегацији су и директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић и директор Канцеларије за ИТ и еУправу Михаило Јовановић. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана