Ракић: На насиље ћемо одговорити мирним отпором народа

Танјуг
Foto: Танјуг

БЕОГРАД- Предсjедник Српске листе Горан Ракић изјавио је данас да су Срби са Косова и Метохије добили чврсте гаранције да ће предсjедник Александар Вучић и држава Србија бити уз свој народ, и поручио да ће српски народ на свако насиље мирним путем пружити отпор народа.

Ракић је новинарима, послijе састанка предсjедника Вучића са политичким представницима Срба са КиМ, рекао да су Вучићу пренijели да ће, уколико КБС, полиција или било ко други крене да отима имовину Срба са КиМ, искористити сва средства и демократским мирним путем пружити отпор, како је рекао, отпор народа.

"Не знамо у шта ће се све то претворити и шта ће све то изродити уколико неко насилно буде одузимао нашу имовину", рекао је Ракић указујући да су њихова имовина и, како је казао, таблице и возила.

Ракић је истакао да Приштина води кампању за пререгистрацију возила и да је у њу уложила неколико милиона евра, али да су Срби препознали пропаганду и да су само двије особе пререгистровале своја возила на северу.

Прецизирао је да ће уколико Приштина крене са насилном акцијом блокирати прелазе и улазе са сјевера ка централном Косову и југу.

Ракић је рекао да је Вучић са Србима са Косова и Метохије и када је најтеже и додао да ће предсједник имати састанак Савјета за националну безбедност након којег ће се обратити новинарима.

Предсједник Српске листе је примијетио и да састанак политичких представника Срба са КиМ са предсједником Вучићем никада није био краћи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана