Ракић: Кап је прелила чашу, у недељу први протест

Танјуг
Ракић: Кап је прелила чашу, у недељу први протест

КОСОВСКА МИТРОВИЦА - Лидер Српске листе Горан Ракић изјавио је данас да је режим у Приштини показао да их не интересује ништа, ни Заједница српских општина, ни српски народ, а да је забринутост изазвало нарочито то што је суспендован командир Ненад Ђурић, што је, како је рекао, кап која је прелила чашу.

Он је на конференцији за медије додао да терор који спроводи Приштина Срби више неће и не могу да трпе, пренио је Косово онлајн.

"Сутра ћемо имати састанак са свим руководиоцима институција на северу и донећемо одлуке. Прекосутра у 12.00 часова имаћемо први протест. Демократски, ненасилан отпор народа. Али ми заиста не знамо у шта то може да се претвори", поручио је Ракић.

Дојучерашњи директор полиције на сјеверу Ненад Ђурић рекао је да је одлучио да више не буде припадник косовске полиције.

"Моје порекло ми не дозвољава да будем нешто друго и нема те уцене која то може да промени", рекао је он.

Ђурић је захвалио свима који му дају подршку, породици, колегама и пријатељима, својој држави Србији и предсједнику Александру Вучићу.

"То ми даје снагу да све ово издржим. Нисам више члан косовске полиције, јер желим да будем чиста образа и уздигнута чела", рекао је Ђурић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана