Радуловић: Од Алексића нисам очекивала признање и покајање

Танјуг
Радуловић: Од Алексића нисам очекивала признање и покајање

БЕОГРАД - Глумица Милена Радуловић изјавила је вечерас, гостујући у првој емисији „Културно.“ на телевизији Танјуг, да од редитеља и власника школе глуме Мике Алексића, оптуженог за силовање и сексуално злостављање полазница његове школе, никада није очекивала покајање или признање, али да је „очекивала све ружне реченице које је изнио у својој одбрани на рочишту одржаном 2. фебруара“.

Милена Радуловић је напоменула да је на дан рочишта имала предпремијеру представе „Алиса у земљи страхова“ у Југословенском драмском позоришту.

-Играм главну улогу у тој представи и концентрисала сам се на тај важан моменат у мом животу. Да није било тако вероватно бих мислила цео о томе шта се дешава у суду. Медији су детаљно пренели шта је Алексић говорио и то је добро за цео процес јер више неће бити интерпретација од стране адвоката. Када ми, девојке дођемо на ред да говоримо у и то ће бити доступно свима. Ако некоме до сада није било јасно о чему се ради, јавност суђења ће отклонити све дилеме шта се заправо догодило код било кога - рекла је Радуловић.

Како каже, није имала други избор осим да проговори о свему што је прошла са Миком Алексићем у његовој школи глуме.

-Нисам сматрала да ту пријаву треба анонимно да потпишем. Био је то тренутак у којем сам желела да станем иза својих речи. Драго ми је што се од тог тренутка догађа огромна промена у нашем друштву о чему сведочи пажња медија. Тој теми је посвећен озбиљан простор, не само кроз случај „Петница“ већ и кроз документарац „Она се буди“ која је моја пријатељица Миа Бјелогрлић  - каже Радуловић.

Она додаје да се тај документарац бави различитим темама у којима се већина жена може пронаћи.

-Имамо и представе у београдским позориштима које се баве сличним темама. Тема положаја жена у 2022. години није изашла из фокуса јавности што моју одлуку, чини смисленом - казала је Радуловић и додала да је друштво генерало једва дочекало и било спремно да отвори тако болне теме.

-Била сам спремна да цела прича прође сензационалистички, али сада са уживањем посматрам како се све одиграва и драго ми је што се показало да је наше друштво спремно да се мења - казала је Радуловић.
Мирослав Мика Алексић редитељ и власник школе глуме „Ствар срца“, 2. фебруара је први пут јавно изнио одбрану у Вишем суду у Београду и скоро четири сата износио увреде на рачун оштећених дјевојака, а у једном тренутку је рекао да ово није „афера Алексић, већ афера Радуловић“.
Више јавно тужилаштво подигло је оптужницу против Алексића за кривична дјела силовања и недозвољене полне радње почињена над седам дјевојака, које су похађале његову школу глуме.
Прва је полицији Алексића пријавила глумица Милена Радуловић, послије чега је исто учинила и њена колегиница Ива Илинчић, као и друде дјевојке.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана