Радовић: Завршено прикупљање потписа за смјену градоначелника Лепосавића

Tанјуг
Foto: Косово онлајн

ЛЕПОСАВИЋ - У Лепосавићу је данас завршено прикупљање потписа за покретање петиције за смјену градоначелника, потврдио је за Тањуг правник и један од иницијатора Веселин Радовић.

Према његовим ријечима, премашен је број потписа од неопходних 20 одсто уписаних бирача у Лепосавићу. 

Он је навео да ће се у понедељак знати тачан број потписа, као и да је све протекло у најбољем реду.  

Према подацима које је ЦИК доставио иницијаторима петиције, у бирачки списак у општини Лепосавић уписан је 13.441 бирач, а да би се петиција покренула, неопходно је да је потпише 20 одсто, односно 2.689 бирача.  

Претходно је завршено прикупљање потписа за смјену нелегитимно изабраног градоначелника Северне Митровице, потврдила је Сања Кртинић из групе грађана која је иницирала петицију. 

Потписи за смјену нелегитимних градоначелника прикупљају се и у Зубином Потоку и Звечану. 

На локалним изборима одржаним у априлу прошле године у ове четири општине на сјеверу КиМ са српском већином за градоначелнике су изабрани Албанци. 

Те изборе бојкотовали су Срби због тога што Приштина не поштује бриселске споразуме, због сталних упада специјалних јединица тзв. косовске полиције на сјевер КиМ и противправних хапшења Срба. 

На те изборе је изашло свега око 3,5 одсто бирача од укупно 45.950 уписаних, односно гласачко право искористило је 1.567 грађана, од којих 13 Срба. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана