Радојичић: Александар Невски добија споменик у Београду

Tанјуг
Foto: гс

БЕОГРАД- Споменик Александру Невском биће откривен у порти цркве Александра Невског у Београду током званичне посјете делегације Санкт Петербурга, која је данас допутовала у тродневну посјету српској престоници.

То је најавио градоначелник Београда Зоран Радојичић који је на аеродрому „Никола Тесла“, заједно са амбасадором Руске федерације у Србији Александром Боцан Харченком, дочекао делегацију Санкт Петербурга, предвођену губернатором Александром Дмитриевичем Бегловим.

Радојичић је изразио задовољство што је делегација Санкт Петербурга у посjети српској престоници.

„Ми смо у септембру имали прилику и част да будемо гости Санкт Петербурга и губернатора Беглова, где смо провели предивне тренутке, имали братско гостопримство и диван боравак у том граду“, рекао је Радојичић.

Та посjета је, додао је, била посвећена прijе свега обиљежавању осам вијекова од рођења Александра Невског и откривању његовог споменика у санктпетербуршкој лаври Светог Александра Невског, али и потписивању Споразума о сарадњи Београда и Санкт Петербурга, којим су дефинисани наредни кораци у тој сарадњи.

„Током ове посете делегације Санкт Петербурга имаћемо пуно заједничких активности, састанака и даљих договора око реализације споразума који смо потписали“, рекао је Радојичић.

Беглов је истакао да су Руси и Срби братски народи које веже вијековна традиција.

„Санкт Петербург је увек ту за вас“, истакао је Беглов.

Изразио је задовољство што ће споменик Александру Невском бити откривен и у Београду.

„Ова два споменика Александру Невском, које сада имамо у Београду и Санкт Петербургу, представљају духовну везу која нас веже“, рекао је Беглов и изразио увјерење да ће сарадња два града бити успјешна у свим сферама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана