Путник описао детаље несреће у Мађарској: „Пробудила ме шкрипа гума, а онда је кренуло превртање“

Г.С.
Несрећа се догодила на аутопуту
Foto: Курир | Несрећа се догодила на аутопуту

БЕОГРАД - Сви смо спавали у аутобусу, ја сам био у полусну, чуо сам неко шкрипање, као да је ухваћена ивица пута. Онда је кренуло превртање. Стварно су јако брзо дошли ватрогасци и кренули да извлаче повређене кроз шофершајбну, почиње своју причу Угљеша Саванов (23), који је био у аутобусу пуном туриста када се десило превртање рано јутрос на аутопуту у Мађарској.

- Потом је кренуо увиђај. Ми смо око пола седам сви већ били испред аутобуса. Возачи су, како сам чуо, добро. Сва срећа па није било много повређених, неки су на лицу места збринути, неки су превезени до болнице – казао је Угљеша Саванов за портал Еспресо.

Како је рекао, убрзо је стигла и власница агенције, која је путницима дала да изаберу да ли ће наставити путовање или се вратити у Србију.

- Неколицина се вратила аутобусом који је дошао по њих из Суботице, а ми остали смо наставили путовање ка Будимпешти новим аутобусом - додао је он.

Уз ријечи да му ништа неће покварити ове празнике, које ће провести с дјевојком, Угљеша каже да је већ на жељеној дестинацији.

Петнаест путника из Србије је повријеђено јутрос око пет часова када се у Мађарској, на ауто-путу 53 преврнуо аутобус соморских регистрација са туристима. У возилу је било 55 путника и два возача. Међу повријеђенима је било и двоје дјеце. Путници су махом из Београда и Новог Сада, од којих је 33 наставило пут, а остали су се вратили.

Српски туристи су иначе јуче кренули из Србије за Будимпешту, а план је био да се врате 2. маја. Током путовања планирано је да посјете Сентандреју, тропикаријум, да крстаре Дунавом и вечерају у чарди.

Међутим, на два километра од мјеста Кишкунхалас, аутобус је наводно прешао у супротни смјер из засад непознатог разлога, а потом се испревртао у пуној брзини.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана