Путин у октобру долази у Србију

Г.С.
Путин у октобру долази у Србију

Предсједник Русије Владимир Путин посјетиће Србију у октобру, а то је потврдио у разговору са предсједником Србије Александром Вучићем, преносе српски медији.

Предсједник Србије обавијестио је данас предсједника Руске Федерације Владимира Путина о свим догађајима у региону – од ситуације на Косову и Метохији до прогона свештенства Српске православне цркве у Црној Гори, саопштено је из кабинета предсједника Србије.


Вучић је у телефонском разговору захвалио руском предсједнику што је исказаном бригом за Србију и слањем медицинске помоћи потврдио изванредне стратешке односе двије земље.

“Србија је привилегована што има искреног пријатеља какав је Русија, као што сам и ја почаствован нашим личним односом међусобног уважавања и поверења”, рекао је Вучић.

Вучић је обавијестио Путина да је донио одлуку да, уз сагласност руске стране, одликује припаднике тима Оружаних снага Руске Федерације који су са великом преданошћу помагали у спречавању ширења вируса корона и помогли да се за кратко вријеме под контролу стави епидемија у највећим жариштима.

Предсједник Србије изразио је саосјећање због жртава вируса корона у Русији и рекао да је Београд спреман да, уколико је потребно у оквиру својих могућности, пружи помоћ Русији у борби против ове заразне болести.

Двојица предсједника разговарала су и о унутрашњем осликавању Храма Светог Саве у Београду и сагласили се да је неопходно ускоро наставити заједнички рад како би ова православна светиња била, уз помоћ Русије, завршена како је планирано.

Вучић и Путин су изразили очекивање да ће околности ускоро дозволити размјену посјета на високом нивоу и наставак раније планираних међудржавних контаката.

Предсједник Србије исказао је задовољство што је Дан побједе над фашизмом, упркос одгађању традиционалне параде на Црвеном тргу у Москви, достојно обиљежен и што српски и руски народ, у духу слободарства поштују своје хероје, не дозвољавајући фалсификовање историје.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана