Путин писао Вучићу: Руси и Срби вијековима стајали раме уз раме

Срна
Foto: Агенције

БЕОГРАД- Руски предсједник Владимир Путин честитао је предсједнику Србије Александру Вучићу 80 година од ослобођења Београда у Другом свјетском рату од њемачко-фашистичких освајача, те указао да су Руси и Срби вијековима стајали раме уз раме у борби против заједничких непријатеља.

Путин је истакао да је важно да традиција братског пријатељства које су завјештали преци и данас служи као поуздана основа за развој односа стратешког партнерства Руске Федерације и Србије.

"Београдска офанзивна операција, коју су прије осам деценија извеле снаге Црвене армије и југословенских партизанских одреда, славна је страница наше заједничке историје", навео је Путин у честитки.

Он је подсјетио да хиљаде совјетских војника палих у борби против нацизма почивају у српској земљи.

"Високо ценимо поштовање и пажљив однос уз које власти и грађани Србије чувају сећања на њих", истакао је руски предсједник.

Он је указао да су Руси и Срби вијековима стајали раме уз раме у борби против заједничких непријатеља, те заједно су савладавали недаће и искушења.

"Искрено Вам желим здравље и успех, а свим Вашим сународницима благостање и просперитет", наводи се у честитки Путина.

Београд је 20. октобра 1944. године ослобођен од њемачких окупатора у Другом свјетском рату.

Током ослобађања града погинула су, према неким подацима, 2.944 припадника Народноослободилачке војске Југославије и 961 борац Црвене армије. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана