Пси који су изгризли дјецу одузети власнику

Г.С.
Дјечак има три угриза на леђима
Foto: Курир | Дјечак има три угриза на леђима

СУБОТИЦА - Припадници Министарства унутрашњих послова у Суботици, брзом интервенцијом, идентификовали су и пронашли власника паса, који су јуче у једном суботичком насељу напали дјецу.

- Сумња се да су пси педесетдеветогодишњег Суботичанина били неадекватно обезбеђени, услед чега су успели да побегну и у дворишту једног предшколског објекта нападну четворогодишње дете. Након овога напада, у близини центра града, пси су лакше повредили још троје деце, која су се враћала из школе, саопштили су из Полицијске управе Суботице.

Комунални полицајци и радници азила су псе пронашли и одузели од власника. Против осумњиченог, по налогу Основног јавног тужилаштва у Суботици, полиција ће поднијети кривичну пријаву за изазивање опште опасности.

Напад паса на дјецу која су се враћала из школе догодио се у насељу Радијалац, близу центра града.

Како Курир сазнаје, 29. марта, догодио се први напад, наводно истих паса, како се незванично тврди, на осмогодишњег малишана, па је са јучерашњим нападом то пето дијете које су пси напали за неколико дана.

Један од паса је препознатљив, како се тврди, по томе што храмље на једну ногу. Осмогодишњак је играо фудбал са дјецом из школе, на игралишту „Кики”, у сриједу 29. марта, а послије 14 часова на игралишту се појавио пас и скочио на њега, нанијевши му повреде. Дјечак је одмах назвао оца и кроз плач му испричао да га је повриједио пас.

- Мог осмогодишњег сина напао је пас расе „белгијски овчар” и нанео му повреде, дете има три угриза на леђима. Случајни пролазник је помогао мом детету, успео некако да отера пса, а ја сам одмах одвео дете у Хитну, па у Дечји диспанзер, Службу за здравствену заштиту жена и деце, где му пружена прва помоћ. Син ми је рекао да је видео да пас који је скочио на њега храмље на једну ногу - каже отац повређеног детета Н. Л.

У суботичкој комуналној полицији је дао изјаву, показао слике два пса, оба расе „малиноа, белгијски овчар”, који у пару ходају улицама, а послије напада на његовог сина он је сате и сате трагао и сликао псе који слободно вршљају улицама близу центра.

- Пријавио сам напад пса на моје дете и у Градској управи, а затим и у ЈКП „Чистоћа и зеленило”, где је речено да је потребан службени записник комуналне полиције, па неколико дана нисам знао да ли су ти пси коначно ухваћени и да ли су нам сад деца безбедна на улици и игралиштима. Мој син је још под стресом и уплашен, а суштина нису тужбе грађана, него да су коначно ухваћени пси који вршљају на улицама, од којих стрепе наша деца, а често су били ван контроле власника - наводи Н. Л.

Пси који су јуче напали дјецу, ухваћени су и одузети власнику. Један од напада десио се у дворишту вртића, у насељу Кер, а троје школараца на улици у насељу Радијалац су лакше повријеђени.

Дјеца су збринута и указана им је помоћ, а родитељи чију децу су напали пси захтијевају од надлежних одговоре како да заштите своју децу на игралиштима и улици и најављују конференцију на којој ће већ сутра изнијети страхове своје дјеце, која се послије напада паса плаше да сами изађу на улице.

 

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана