Први путник на новом терминалу нишког аеродрома добио необичан поклон

Танјуг
Први путник на новом терминалу нишког аеродрома добио необичан поклон

НИШ - Првом путнику који се данас чекирао у новој згради одлазног терминала аеродрома "Константин Велики" у Нишу данас је додjељен томбак са ликом цара Константина, а директор "Аеродрома Србије" Михајло Здравковић рекао је да су први летови - за Тиват и Атину, данас успешно реализовани.

Здравковић је у разговору за Тањуг нагласио да је приметно задовољство путника, али и запослених новом зградом терминала која је јуче у Нишу свечано отворена у присуству председника Србије Александра Вучића.

"Сви се још увек привикавамо на целокупно нови систем рада, заједно са колегама из граничне полиције, из управе царине и свих осталих служби које су присутне на аеродрому.

Верујемо да ћемо у данима који су пред нама бити све бољи и бољи, али и све ближи нашим путницима", рекао је Здравковић. Он додаје да се ради на развоју карго саобраћаја, као и да верује да ће побољшање услова на нишком аеродрому допринети расту броја путника.

"То ће онда натерати авиокомпаније да шире своју мрежу дестинација, јер без нове мреже дестинација нема нових путника, без нових путника ова зграда нема смисла", рекао је Здравковић. Како наводи, са нишког аеродрома се у овом тренутку може летети ка 13 дестинација Ер Србијом, као и са авиокомпанијама "Визер" и "Рајанер".

"Након завршетка и пуштања у рад нове терминалне зграде, крећемо са другом фазом, а то је изградња нове зграде за доласке имајући у виду да је ова нова терминална зграда намењена одлазним путницима.

Крећемо са проширењем платформе за паркирање ваздухоплова са постојећа четири на девет паркинг места, реконструкцијом полетослетне стазе, изградњом руне стазе и заједно са контролом лета Србије и Црне Горе радимо на изградњи новог контролног торња", најавио је директор "Аеродрома Србије".

Маја Тошић, из Зајечара, први пут са нишког аеродрома данас лети за Атину.

"Аеродром је супер. Баш сам задовољна. Особље у авиону је било супер, од раног јутра све функционише одлично. Надмашили су моја очекивања", рекла је путница.

У нову зграду терминала за одласке с аеродрома "Константин Велики" у Нишу уложено је 16 милиона евра са опремом, а пројектована је за 1,5 милиона путника годишње. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана