Прва жртва корона вируса у Србији, обуставља се јавни превоз

Танјуг
Прва жртва корона вируса у Србији, обуставља се јавни превоз

БЕОГРАД - У Србији је забиљежен први смртни случај од корона вируса, а ријеч је о пацијенту из Кикинде, саопштила је данас премијерка Ана Брнабић на конференцији у Влади Србије.

"Морам да саопштим да смо нажалост изгубили први људски живот у борби против корона вируса. Пре неколико сати у КЦ Војводине у Новом Саду преминуо је мушкарац стар 59 година из Кикинде", рекла је Бранбић.

Каже да је добио корона вирус од човека чији је син био у Милану и који се и сам бори сада за живот.

Она је у своје и у име предсједника Алкесандра Вучић изјавила породици саучешће.

Брнабић је рекла да је осам заражених корона вирусом у Србији тренутно у тешком стању и љекари се боре за његов живот.
 

Најновије информације Министарства здравља говоре да је у Србији потврђено 17 нових случајева коронавируса.

Од посљедњег извештаја у 8 часова 20. марта до већерас у 18 часова број заражених коронавирусом у Србији порастао је са 110 на 135.

Oбуставља се јавни превоз, у недјељу се затварају ресторани, кафићи и тржни центри

Премијерка Србије Ана Брнабић најавила је да се од сутра у 20 чаова укида јавни превоз у Србији до даљњег, док се у недјељу затварају ресторани, кафићи и тржни центри.

- Влада ће додатно пооштрити мере забране кретања. Од сутра у 20 сати престаје јавни градски превоз до даљњег, а од недеље затварамо ресторане, кафиће и тржне центре. У овом тренутку опасност је велика, притисак на медицинске раднике огроман. Сутра између 19 и 20 сати очекујемо велику пошиљку из НР Кине, наш највећи авион је полетео и сутра увече се враћа из Шангаја са заштититном опремом - рекла је Брнабић на конференцији за медије.

Премијерка је замолила послодавце да имају разумијевање за запослене.

- Нека им омогуће да раде од куће, ако не могу, нека се обрате, да покушамо да им обезбедимо превоз. Нико неће да пропадне уколико слабије послује неколико недеља. Хајде да се стрпимо, да једно време размишљамо о људима и да покушамо максималну солидарност - рекла је Брнабић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана