Прозивају Вучића да је Путину рекао "њет", шта на то каже предсједник Србије

РТ Балкан
Прозивају Вучића да је Путину рекао "њет", шта на то каже предсједник Србије

Предсједник Србије Александар Вучић је рекао да није ни одбио, ни прихватио позив првог човјека Русије Владимира Путина да дође на самит БРИКС-а, већ је рекао "видећемо", а потом најавио важне састанке које ће одржати у наредном периоду.

"Рекао сам 'видећемо', и да постоје унапред заказане посете и после тога сам рекао 'видећемо'. Дакле, одлуку о томе ћемо доносити 10. и 15. октобра. Али нема никакве сумње да је важан позив стигао, као што имамо и раније заказане важне посете", рекао је Вучић новинарима током обиласка радова на мосту у Малом Зворнику.

Он је тако одговорио на питање новинара како коментарише медијске наводе да је рекао - "њет Путину".

"Видео сам више наслова, видео сам да су неки рекли да сам нешто одбио, неки су рекли да сам нешто прихватио. И цео дан су лагали и једни и други. Ја сам рекао 'видећемо'. Оставићу и једнима, и другима који никада нису разумели шта је суверена политика да ме нападају. Видео сам и Ротову изјаву и многе друге", прецизирао је Вучић, преноси РТ Балкан.

Одговарајући на питање о изјави Рота који га је напао због поздрава који је Александар Вулин пренио руском вођи Владимиру Путину, Вучић каже да није ту да полаже рачуне Роту. Прије одговора, Додик је питао за Рота "ко је тај кретен".

"Када бих слушао Рота тзв. Косово би одавно било држава и члан УН, када бих слушао Рота Србија не би постојала економски, када бих га слушао Република Српска одавно не би постојала... То је оно што сам вам рекао - једни се љуте на једно, други се љуте на друго, шта ја да им радим. Имао сам веома добар разговор са Олафом Шолцом, а поредити Шолца и Рота нема баш много смисла. Ја му желим све најбоље, много успеха у животу. Добро је што престаје да се бави политиком, јер је био веома неуспешан, а за све друго у животу му желим све најбоље. Политиком није било ни вредно што се бавио, а и добро је што се више неће бавити", казао је Вучић.

Додао је да се поноси што "Србија води независну политику и што нико други неће да му одређује где ће, када, како и са ким да се виђа".

"И још ћу једном да упитам све који се хвале желећи да пребаце Србији што није 100 посто усклађена са политиком Брисела или неким другим. А што ви уопште имате министарство спољних послова? Чему служи? Да примите мејл из Брисела није вам потребно министарство него два човека. Шта ће вам онолике зграде? Лепо само то прихватите шта су вам рекли и то је то", рекао је Вучић. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана