Протести у Београду: Укинути програме који промовишу неморал и насиље

Срна
Foto: Танјуг

БЕОГРАД - У Београду је вечерас одржан 22. протест „Србија против насиља“, у организацији дијела опозиције, на којем су поновљени ранији захтјеви - хитно укидање ријалити програма и емисија који промовишу неморал и насиље на телевизијама са националном фреквенцијом, те забрана штампаних медија који садржајем промовишу насиље, агресију и крше новинарски кодекс.

Међу захтјевима са протеста су и смјена свих чланова Регулаторног тела за електронске медије /РЕМ/, као и одузимање националне фреквенције “Пинку” и “Хепију” због, како је наведено, кршења закона и промоције насиља, агресије и неморала, преносе београдски медији.

Након окупљања испред Дома Народне скупштине, учесници су шетали “медијском трасом” до зграде РТС-а, а протест је завршен испред Председништва Србије.

Испред парламента учесницима протеста су се обратили народни посланици Радомир Лазовић и Небојша Зеленовић.

Лазовић је рекао да ова земља има свој парламент и неке људе који се боре за институције и додао да учесници протеста мјесецима траже испуњење захтјева.

Лазовић је рекао и да су се много пута окупљали испред јавног сервиса јер је то једна од најважнијих институција демократског система, а након обраћања, префарбао је таблу на улазу у зграду РТС-а у розе боју.

Зеленовић је рекао да 17. децембра мора да се заврши и “сага о литијуму”, те да се на предстојећим изборима бира како ће се грађани лијечити, какво ће бити образовање и какви ће бити услови за бављење пољопривредом.

Саобраћај који је био блокиран у улици Краља Милана, али и у Таковској, Светогорској, Македонској и Дечанској поново је успостављен, као и код Дома Народне скупштине.
<див цласс=“тб”>нбсп;</див>
Први протест “Србија против насиља” одржан је 8. маја.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана