Протест студената се наставља, саобраћај блокиран више од четири сата

Г.С.
Foto: Taнјуг

БЕОГРАД – Представници студената, који од Министарства државне управе и локалне самоуправе захтјевају отварање бирачких спискова, већ више од четири сата блокирају саобраћај на раскрсници Улице кнеза Милоша и Бирчанинове.

Студенти су на раскрсници монтирали шаторе, звучнике, ћебад, монтажне столове..., јер намјеравају, како су раније најавили, да на улици проведу 24 часа.

Представник студената Иван Бјелић рекао је на почетку окупљања да је план за данас да се студенти окупе на тој раскрсници гдје ће пуштати музику и организовати програм.

Скуп протиче мирно, а њему су у неком моменту присуствовали и представници коалиције "Србија против насиља", Зоран Лутовац и Александар Јовановић Ћута, Небојша Зеленовић, Мирослав Лазовић, Биљана Ђорђевић, Павле Грбовић, Добрица Веселиновић.

Студенти су се окупили и прије два дана, на платоу испред Филозофског факултета у Београду, а претходно и испред министарства где су тражили одговор поводом захтева да се отворе бирачки спискови, преноси Танјуг.

Они су раније најавили да ће данас организовати  блокаду у трајању од 24 сата, и да ће послије директно отићи на протест иницијативе "Проглас" у суботу у 12.00 часова.

Огласио се и досадашњи градоначелник Београда

Предсједник Привременог органа града Београда Александар Шапић извинио се свим Београђанима и гостима српске пријестонице због незапамћених саобраћајних гужви, а које су, како је навео, узроковане нелегалним блокадама главних саобраћајница.  

Он је подсјетио да су саобраћајне гужве уобичајене око новогодишњих и божићних празника, али и нагласио да су данашње додатно узроковане једном мањом групом неодговорних људи.

"Неколико десетина људи је одлучило да блокира главне улице града Београда и да направе потпуни колапс у саобраћају. Поново се извињавам свим Београђанима и великом броју туриста који традиционално у ово доба године бораве у главном граду Србије што су због неколицине неодговорних људи данас остали заробљени у саобраћају", истакао је Шапић.

Како се наводи у саопштењу Беоинфа, Шапић је  упутио апел људима који блокирају саобраћајнице да не раде такве ствари, и не ремете живот обичних грађана без обзира, како је рекао, на њихове мотиве и различите политичке ставове.

Подсјетио да су кључне саобраћајнице блокиране на нелегалан начин, без законских пријава скупа и додао да на тај начин узурпирају свакодневни живот Београђана.

"Због тога, као први међу једнакима у Граду Београду, апелујем и молим те људе да овакве ствари не раде и да не долазимо у ситуацију да полиција мора да интервенише", указао је Шапић.

Студенти су се окупили и прије два дана, на платоу испред Филозофског факултета у Београду, а претходно и испред министарства гдје су тражили одговор поводом захтјева да се отворе бирачки спискови.

Опозициона коалиција СПН тражи поништавање избора од 17. децембра на свим нивоима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана