Протест радника "Фијата" испред Скупштине града Крагујевац

ГС
Foto: Принтскрин

Радници "Фијата" протестују испред Скупштине града Крагујевац, незадовољни јер и даље немају одговоре на многобројна питања о њиховој судбини.

Протест је за сада миран, а испред Скупштине града окупило се неколико стотина радника крагујевачког "Фијата". Кажу да немају више стрпљења да чекају и зато су се одлучили на овај корак.

"Камен спотицања" за њих је временски период од двије године рада у једној од четири "Стелантисове" фабрике у Европи. Поред тога, још увијек немају одговор на захтјев о висини отпремнине за оне који се одлуче да напусте фабрику.

Очекују да ће им се данас обратити градоначелник Крагујевца Никола Дашић и додају да не искључују да ће се ово окупљање претоворити у протестну шетњу градом или блокаду саобраћајница.

Иако поједини представници радника тврде да су преговори пропали, из Владе Србије су јуче то демантовали и поручили да их протест може само угрозити. Напоменули су и да ће судбина радника "Фијата" бити позната након што буде завршено пријављивање за одлазак у иностранство, које је продужено до понедељка.

За одлазак на двогодишњи рад у иностраство може да се изјасни око 1.000 запослених, а према посљедњим информацијама синдикалаца до сада се пријавило мање од 200 њих, преноси РТС.

План је да до почетка производње новог електричног аутомобила у Крагујевцу у фабрици остане око 500 људи, међу којима су и они из осетљивих категорија, док исто толико биће проглашено технолошким вишком.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана