Нови протест испред Владе Србије

GS
Нови протест испред Владе Србије

БЕОГРАД - Група људи која се противи најави ископавања литијума и компанији Рио Тинто дошла је вечерас испред зграде Владе Србије, где је саобраћај на раскрсници Немањине и Кнеза Милоша заустављен.

Они су као разлог навели незадовољство због хапшења активиста који су синоћ учествовали у блокадама жељезничких станица "Прокоп" и "Нови Београд".
    
Раније данас испред Полицијске управе за Град Београд у Булевару Деспота Стефана окупила се мања група људи, која је, како су рекли, дошла да пружи подршку приведенима послије синоћњих протеста против најаве ископавања литијума и компаније Рио Тинто.
    
Министар унутрашњих послова Ивица Дачић саопштио је раније данас да је после синоћњег протеста, приведено 14 лица због постојања основане сумње да су извршили кривична дјела. 
    
Додао је да су три лица приведена због сумње да су извршили прекршаје, а два лица која су страни држављани.
    
"Биће поднете кривичне пријаве и прекршајне пријаве за све починиоце тих дела", рекао је Дачић.
    
Предсједница Прекршајног суда у Београду Оливера Ристановић изјавила је да су три особе приведене током демонстрација против ископавања литијума и да је за две донета одлука о казни затвора од 30, а за трећу 40 дана.
    
Ристановић је за Tanjug рекла да су те три особе оптужене за нарушавање јавног реда и мира дрским и безобзирним понашањем. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана