Прослављена Нова година у Београду и градовима широм Србије

Срна
Прослављена Нова година у Београду и градовима широм Србије

БЕОГРАД - Грађани Србије дочекали су 2020. на трговима, у угоститељским објектима и у својим домовима, а у Београду је грађане и посјетиоце концертом испред Скупштине Србије у нову годину увела Лепа Брена.

У Београду, као и у многим градовима, организован је свечани дочек на трговима уз музички програм.

У српској пријестоници је минут послије поноћи рођен дјечак, а само два минута након тога родила се и прва дјевојчица.

Током новогодишње ноћи у Београду забиљежено је шест саобраћајних незгода у којима је лакше повријеђено 13 особа, а највише позива Хитној помоћи упућено је због грађана који су били под дејством алкохола и опијата, пренијели су београдски медији.

Ријеч је о лакшим повредама, најчешће због пада на улици, кажу у Хитној помоћи и додају да је забиљежено и неколико туча.

У Београду се 1. јануара у подне традиционално организује манифестација “Улица отвореног срца”, замишљена као прослава хуманости, али и као могућност да се хуманошћу помогне онима којима је помоћ потребна.

“Улица отвореног срца” одржава се у центру града дуж Светогорске од Таковске до Македонске, а улични аниматори, артисти, забављачи, музичари и глумци забављају и увесељавају све оне који радост првог јутра у Новој години дијеле с другима баш на тој манифестацији.

Гости на Златибору Нову годину су дочекали уз Мирослава Илића.

Нишлије је забављао Жељко Самарџић, а Чачане чувена пулска група “Атомско склониште”, док се у Крагујевцу пјевало уз “Рибљу чорбу”.

У Лесковцу је новогодишњи концерт одржао Жељко Васић, а у Пироту Гоца Тржан. Боране је забављао “Тропико бенд”.

На сјеверу Србије, у Суботици наступао је бивши пјевач групе “Милиграм” Ален Адемовић, а у Сомбору бивши члан “Бијелог дугмета” Ален Исламовић.

Неки градови одустали су од организованог дочека и одлучили да новац преусмјере у хуманитарне сврхе, као што су Врање, Нови Пазар, Вршац, Шабац...

Први и други јануар су нерадни дани у Србији.

Од данас је јефтинији роминг у региону, осим у БиХ и Црној Гори, гдје ће остати исте цијене.

Цијене роминга у земљама западног Балкана од данас ће бити снижене од девет до 35 одсто, у складу с другом фазом примјене регионалног споразума о ромингу.

Нову годину су први у свијету дочекали грађани пацифичких држава Самоа и Кирибати, а посљедњи ће 1. јануар дочекати у Америчкој Самои и на острву Нијуе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана