Проширена истрага против Беливукове групе, притвор цетворици

Танјуг
Проширена истрага против Беливукове групе, притвор цетворици

БЕОГРАД - Специјални суд у Београду одредио је касно синоћ притвор до 30 дана за четворицу осумњичених припадника организоване криминалне групе Вељка Беливука и Марка Миљковића, који су били ухапшени у петак.

Притвор је на приједлог тужилаштва за организовани криминал одређен за М. Л. С. (21), М. С. (40), А. Д. (24) и А. С. (22) због опасности од бјекства, због постојања околности које указују да ће уништити, сакрити, изменити доказе или трагове кривичног дјела, поновити кривично дјело у кратком року и због узнемирења јавности.

Против једног осумњиченог поступак ће наставити Више јавно тужилаштво у Београду, јер је у вријеме извршења кривичног дјела био малољетан, а за још једног од ухапшених у петак тужилаштво није тражило притвор, потврђено је Тањугу.

Против ријешења о одређивању притвора осумњичени и њихови браниоци имају право жалбе у року од три дана, саопштио је суд.

Ова четворица се наредбом о проширењу истраге Тужилаштва за организовани криминал терете за кривично дјело отмица.

Они су ухапшени у петак у координираној акцији припадника Министарства унутрашњих послова, Службе за борбу против организованог криминала, Полицијске управе за град Београд, Безбедносно-информативне агенције и Тужилаштва за организовани криминал.

У саопштењу МУП-а након хапшења се наводи да су у претресу станова осумњичених заплијењени два пиштоља, ваздушна пушка, око 600 метака, мања количина наркотика, као и више мобилних телефона, компјутери и новац.

Против Беливука, Миљковића и осталих 20-ак припадника њихове организоване криминалне групе, који се терете за најтежа кривична дјела истрага је покренута у фебруару.

Свима је продужен притвор због свих законских разлога - опасности од бјекства, опасности да ће сакрити или уништити доказе, да не би понове кривична дјела у кратком року, као и због узнемирења јавности, кји према посљедњој одлуци суда може да им траје до 2. августа.

Беливук и Миљковић су под сумњом да су организовали криминалну групу која је извршила низ најтежих кривичних дјела, скривајући се иза Паризанове навијачке групе “Принципи”.

Поред њих, тада је ухапшено још 20-ак припадника групе, а тужилаштво за организовани криминал је покренуло истрагу против 22 особе.

Недјељу дана касније ухапшен је и А. Ш. код којег је пронађен снајпер, а повезује се са овом групом. И њему је одређен притвор јер се терети за удруживање ради вршења кривицних дјела и недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

Наредбом о спровођењу истраге сви из Беливукове групе терете се за злочиначко удруживање и трговину наркотицима, неколико њих и за оружје, а Беливук, Миљковић и још седморица окривљених и за три тешка убиства.

Недавно је, у скривеној просторији објекта у Ритопеку који је, како се сумња, користила ова криминална група пронађена је машина за мљевење меса која је размонтирана и послата на вјештачење.

Поред Беливука и Миљковића под истрагом су и Милош Будимир (36), Марко Будимир (32) и Владимир Грек (36), Милован Тадић (33), Филип Ивановски (29), Срђан Лалић (35), Борис Карапанџић (33), Немања Ђурић (35), Владо Драганић (46), Александар Вучељић (39), Дејан Тешић (38), Никола Стефановић (33), Немања Лакицевић (41), Никола Спасојевић (29), Жељко Коџић (41), Небојша Јанковић (50), Владо Георгијев (38), Слађана Секулић (39) и Вук Вучинић (29) и Марко Андрић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана