Пронађен дјечак који се изгубио у шуми код Крушевца

Срна
Foto: Приватна архива ловаца

КРУШЕВАЦ - Седмогодишњи дјечак, чији је нестанак пријавила мајка, пронађен је данас у шуми око четири километра од своје куће.

Седмогодишњи дјечак из Мачковца, код Крушевца, нађен је у шуми након што је мајка око 11 сати пријавила нестанак.

- Колеге су биле у лову на предаторе у шуми у атару села Кошеви кад су наишли на дјечака - прича за “Новости” Дарко Станојловић, ловац из Кошева.

- Јавили су ми шта се догодило, рекао сам да фотографишу дечака и они су ми послали фотографију, коју сам поставио на нашу секцијску групу. То је било мало пре девет сати. Како заиста нико није знао дете, одвели смо га до ловачке викендице, кренули даље да трагамо за родитељима и на крају успели да нађемо породицу у Мачковцу. Дете је одведено код мајке, мислим негде око 10 сати.

Прекинут лов због потраге

Чим су нашли дјечака у шуми, ловци су прекинули лов. Како нам је предочено, он је имао и много среће, будући да је данас последњи ловни дан у сезони на предаторе, па су ловци били на више локација у шуми.

Дјечак је ловцима успио да каже да има пет година, али није умио да објаснио ко су му родитељи. Ловци су разумјели да је на бициклу јурио комшијско куче и да се тако изгубио у шуми. Окренули су бројне телефоне прије него да утврде идентитет дјетета и породице.

Полиција је изашла на лице мјеста и о догађају је обавијештено Основно јавно тужилаштво у Крушевцу и Центар за социјални рад.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана