Проглашена ванредна ситуација на територији Краљева и Бруса

Танјуг
Foto: Новости

КРАЉЕВО/БРУС - На територији Краљева и на територији цијеле општине Брус пороглашена је ванредна ситуација због поплава, јављају дописници Танјуга.

Све надлежне службе су од ноћас на терену, црпи се вода из објеката и постављају додатни одбрамбени бедеми јер је и ниво Западне Мораве у краљевачкој општини од ноћас на ивици изливања.

„Интервенисали смо од Матарушке бање, преко Конарева, Врдила, Роћевића и на крају је река Мусача, негде око 1 сат иза поноћи, прелила магистралу и тамо смо ставили неке џакове да мало успемо ту воду, колико толико, да укротимо у корито реке Мусаче и да је усмеримо ка Морави. Међутим, велика је количина воде, јер киша непрестано пада и засићеност земљишта не може да прихвати ту воду и онда нам се дешава то што нам се дешава“, изјавио је члан градског већа задужен за заштиту и спасавање Радоица Кочовић.

Због поплава које су због кише погодиле општину Брус, а на основу закључака са седнице општинског Штаба за ванредне ситуације, на цијелој територији буске општине проглашена је ванредна ситуација.

Поред градског језгра, повећава се број сеоских насеља угрожених од поплава, клизишта и одрона: Рибаре (Козићи, Милићевићи, Московљевићи, Гочманци, Вучковићи), Доње Левиће, Ђерекаре, Жиљци, Велика Грабовница, Будиловина, Милентија, Осредци, Крива Река, Богише, Чокотар, Витоше, Судимља, Батоте, Жуње, Лепенац.

Однесен је мост у Малој Врбници.

Вода је продрла у више стамбених и помоћних објеката и нанијела огромну штету на путевима.

Оно што је најважније је да нема жртава.
 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана