Проглашена ванредна одбрана од поплава у Новом Пазару

Танјуг
Проглашена ванредна одбрана од поплава у Новом Пазару

НОВИ ПАЗАР - ЈВП "Србијаводе" увелио је ванредну одбрану од поплава на делу слива Западне Мораве, а у водној јединици "Ибар - Краљево, Нови Пазар".

На сајту Србијаводе објављено је да због обилних падавина постоји тенденција даљег пораста нивоа воде на рекама Рашка, Јошаница и Видрењак.

Како се наводи, службе „Србијаводе" и надлежних водопривредних предузећа су на терену, уведена су дежурства, и прати се кретање промена нивоа воде и промене стања на одбрамбеним линијама.

У координацији са надлежним органима локалне самоуправе, комуналним предузећима и Штабом предузимају се све неопходне мере у циљу одбране од поплава.

Предсједник Србије Александар Вучић, као врховни командант Војске Србије, издао је наређење да се припадници Војске ангажују у помоћи грађанима Новог Пазара и Тутина у борби против водене стихије.
Њима ће се, по наредби предсједника, придружити и припадници Министарства унутрашњих послова /МУП/ Србије, саопштено је из прес службе предсједника.

Из те службе је наведено да је Вучић у сталном контакту са министрима одбране и унутрашњих послова, као и са представницима локалне самоуправе.

"Држава ће да уради све како би грађани Новог Пазара и Тутина и њихова имовина били заштићени и помоћи у отклањању последица временске непогоде", поручио је Вучић.

Због обилне кише која без престанка пада у Новом Пазару, драстично је порастао водостај Рашке, Јошанице и Трнавице, па је уведена ванредна одбрана од поплава, јавио је РТС.

У Тутину је једно возило извучено из бујице. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана