Продужен притвор осумњиченом за убиство 16-годишње дjевојке у Рипњу

Танјуг
Продужен притвор осумњиченом за убиство 16-годишње дjевојке у Рипњу

БЕОГРАД - Виши суд у Београду продужио је притвор Стојану И. (37) осумњиченом да је на свиреп и подмукао начин убио 16-годишњу девојку 10. априла у Рипњу, а потом покушао да убије и три члана њене породице.

Притвор му је продужен за још 30 дана, потврђено је Тањугу у том суду.

Наредбом о спровођењу истраге осумњиченом се на терет стављају кривична дела тешко убиство и тешко убиство у покушају, саопштило је раније Више јавно тужилаштво у Београду.

Осумњичени је на саслушању у тужилаштву признао извршење кривичних дела за која се терети и детаљно изнео своју одбрану. Сумња се да је Стојан И. 10. априла око 14.30 часова из породичне куће у Рипњу колима повезао девојку и њеног малолетног брата до центра насеља како би отишли у продавницу.

Када је брат оштећене отишао у продавницу, Стојан И. је, како се сумња, одвезао девојку у ненасељени део Рипња, извео је на косину испод железничке пруге, и у простору између растиња оборио на земљу где се над њом изивљавао а потом јој ножем убадао у пределу стомака, лијевог рамена и у пределу врата са задње стране, усљед чега је дјевојка задобила тешке тијелесне повреде опасне по живот и трпела болове, а касније преминула.

Након извршења овог кривичног дјела осумњичени се вратио до њене породичне куће и тамо ножем нанио више тешких и лаких тијелесних повреда њеној мајци, баби и ујаку, након чега је напустио лице места, уз претњу да ће се вратити.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана