Продужен притвор осумњиченом за масакр у Младеновцу

Танјуг
Продужен притвор осумњиченом за масакр у Младеновцу

СМЕДЕРЕВО - На приједлог Вишег јавног тужилаштва у Смедереву суд је продужио за још 30 дана притвор Урошу Б. којем се на терет ставља да је 4. маја у селима Дубона и Мало Орашје убио девет, ранио 12 људи и покушао да убије још 20 људи.

Поред Уроша Б. притвор је продужен и његовом оцу Радиши Б, ујаку Горану Г. и ујаковом сину Борису Г. из Крагујевца, речено је Танјугу у Вишем јавном тужилаштву у Смедереву.

Више јавно тужилаштво је претходне недјеље суду поднијело оптужницу против Уроша Б, његовог оца Радише Б, ујака Горана Г. и Бориса Г.

Уроша Б. оптужницом теретр за кривична дјела тешко убиство у стицају са кривичним дјелима недозвољена производња производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја, отмица и неовлашћено коришћење туђег возила.

Његовом оцу Радиши Б. се ставља на терет кривично дјело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја и тешко дјело против опште сигурности. Горан Г. и Борис Г. оптужени су за кривично дјело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

С обзиром да Урош Б. у време извршења кривичног дела није имао навршену 21 годину њему није могуће изрећи казну доживотног затвора већ је највећа могућа казна 20 година, што је тужилаштво предложило у оптужници. Тужилашто је предложило и да се његов отац осуди на казну затвора од 20 година, док је за Горана Г. и Бориса Г. предложена казна затвора од по шест година.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана