Продужен притвор оцу убице из Младеновца

Танјуг
Продужен притвор оцу убице из Младеновца

СМЕДЕРЕВО - Виши суд у Смедереву продужио је за још 30 дана притвор Р.Б. (54) оцу Уроша Б, који је на територији Младеновца и Смедерева убио девет и ранио 11 људи, потврђено је Танјугу у том суду.

Тужилаштво је 3. јула суду предложило да Р.Б. продужи притвор због сумње да ће поновити кривично дјело, као и због узнемирења јавности.

Тужилаштво га сумњичи за кривична дјела недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја, а ухапшен је у циљу утврђивања чињеница које се односе на поријекло оружја којим је његов син починио злочин.

Р.Б. је на саслушању негирао извршење кривичног дјела.

Приликом претреса објеката које користи Р.Б. нађено је неколико стотина метака различитог калибра, барутно пуњење за муницију, по један пиштољ и револвер налик на ватрено оружје, једна ручно прављена направа са могућношћу окидања, као и неколико оптичких нишана и других различитих дијелова за ватрено оружје.

Урош Б. је 4. маја у вечерњим сатима хицима из аутоматског оружја лишио живота осам особа, и покушао да убије још 12 особа, од којих је један младић накнадно подлегао повредама.

Како се сумња, док је бјежао од полиције прво је украо кола, након чега је наредио таксисти да га вози, пријетећи му бомбом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана