Привoђења код Зубиног Потока због мајица с натписом 'Нема предаје'

Танјуг
Привoђења код Зубиног Потока због мајица с натписом 'Нема предаје'

КОСОВСКА МИТРОВИЦА - Двојицу младића српске националности привели су припадници специјалне полиције у близини Зубиног Потока, због тога што су имали мајице са натписом “Нема предаје” исписаним преко карте КиМ у бојама заставе Србије, јавио је синоћ дописник РТС.

“Испитивали су их, малтретирали, одузели су им мајице, натјерали их да мајице поцјепају у полицијској бази Брњак и пошто су им узели изјаве написали су им пријаве под изговором да изазивају расну и националну мржњу”, пренијели су РТС-у српски извори на сјеверу КиМ.

О привођењу двојице Срба извјестили су и медији на албанском у Приштини, позивајући се на своје изворе, али се полиција у Приштини још није огласила тим поводом.

На више локација у сјеверном делу Косовске Митровице јуче и претходних дана излепљени су плакати са натписима против одлуке власти у Приштини да од 1. августа почне пререгистрација возила са српским таблицама са почетним словима градова на КиМ и о неважењу српских личних карата.

На плакатима пише “Нема предаје, српска лична карта остаје”. Претходних дана видљиви су били плакати - “Нема предаје, КМ остаје”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана