Приведена двојица Срба, пребачени у притворску јединицу у Приштини

Танјуг
Приведена двојица Срба, пребачени у притворску јединицу у Приштини

КОСОВСКА МИТРОВИЦА - Двојица Срба - Илија Елезовић из Косовске Митровице и Драган Миловић из Звечана који су данас приведени налазе се у притворској јединици у Приштини, потврдио је за Танјуг замјеник директора тзв. косовске полиције за регион Сјеверна Митровица Ветон Ељшани, наводећи њихове иницијале.

-Наша јединица је асистирала данашњем привођењу, али немамо информација за шта се терете. Они су након привођења превезени у Приштину - рекао је Ељшани.

Илија Елезовић  је приведен у близини Техничке школе у сјеверном дијелу Косовске Митровице потврдио је за Танјуг Елезовићев син Никола.

-Нису нам рекли ни зашто је приведен нити где се налази - рекао је Никола Елезовић.

Канцеларија Владе Србије за КиМ саопштила је данас да ће о хапшењу Илије Елезовића у Косовској Митровици и Драгана Миловића у Звечану обавијестити међународне представнике и мисије који делују на простору КиМ, оцијенивши да новим хапшењима Приштина жели да изазове нове тензије и кризу на терену.

Они су одведени у непознатом правцу, јужно од Ибра, а Канцеларија за Косово и Метохију одмах је обезбиједила адвокате ухапшеним Србима који покушавају да утврде гдје се они налазе, јер ни породице немају подробније информације о својим најмилијима, наводи се у саопштењу Канцеларије за КиМ.

Канцеларија наводи да су та хапшења "део претњи антисрпског режима из Приштине да ће Срби да пате и плате" и да је јасно да је по среди ново застрашивање и уношење немира међу Србе који не желе да напусте своја вијековна огњишта.

Прво је у Косовској Митровици ухапшен Илија Елезовић, како кау, домаћин и отац који је у тешком здравственом стању, а потом у Звечану Драган Миловић, бивши полицајац који су обојица због сукоба расељени и свој мир су пронашли на сјеверу КиМ, да би данас били напрасно ухапшени.

-Све ово говори у прилог томе да тренутак њиховог привођења и новог застрашивања и прогона Срба није случајно изабран баш на дан када се одржава Генерална скупштина Уједињених нација на којој ће председник Александар Вучић бранити интересе Србије и читавој међународној заједници предочити важност поштовања међународног права и норми, али и угрожених права Срба на Косову и Метохији", - наводи се у саопштењу Канцеларије. 

О овој серији политички мотивисаних хапшења Канцеларија за Косово и Метохију ће обавијестити међународне представнике и мисије који делују  на простору КиМ, јер, како наводи, све што Приштина свакодневно ради и чини јесте у циљу изазивања нових тензија и проблема на терену, због чега не преза од бројних ескалаторних потеза којима директно прети да уруши мир на овим просторима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана