Приведена два младића због скрнављеља споменика "Вјечна ватра" у Београду

Срна
Foto: Архива

БЕОГРАД- Два младића су приведена због сумње да су оскрнавила споменик "Вјечна ватра" на Гробљу ослободиоцима Београда, саопштено је данас из Министарства унутрашњих послова /МУП/ Србије.

Осумњичени чији су иницијали А.Р. /22 / и седамнаестогодишњи младић терете се да су просули цемент на спомен-обиљежје и преко ставили канту са поруком "Ослободиоци? Не, никад!".

Министар унутрашњих послова Александр Вулин рекао је да је полиција, радећи и за празник, привела особе које су оскрнавиле споменик "Вјечна ватра" у Београду.

"Образ наше престонице је поново светао. Поражен сам истином да су починиоци тако млади људи и сви морамо да се запитамо шта треба да урадимо да фашистичко зло не отрује више ни једну младу душу", рекао је Вулин.

Ухапшеном А.Р. одређено је задржавање до 48 часова због кривичног дјела подстрекивање на извршење кривичног дјела уништење и оштећење туђе ствари, а против седамнаестогодишњег младића биће поднесена кривична пријава за кривична дјела уништење и оштећење туђе ствари и изазивање националне, расне и вјерске мржње и нетрпељивости.

Сумња се да су они у ранијем периоду оштетили и споменике на Калемегдану тако што су их ишарали графитима са порукама мржње и нетрпељивости, наводи се у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана