Приведен осумњичени за злостављање малољетника у Петници

Срна
Приведен осумњичени за злостављање малољетника у Петници

Наставник осумњичен за злостављање малолетника у Институту Петница приведен је, рекла је у јутарњем програму ТВ Прва новинарка недељника Време Јована Глигоријевић.

Осумњичени је приведен – рекла је Глигоријевић и додала да је сљедећи корак да се види у ком правцу ће истрага и случај да иду, преноси Н1.

Потом је додала да је важно да медији ово препусте надлежним органима.

– Најважније је да сада медији ово оставе и да препустимо органима, да видимо да ли има жртава чији случајеви нису застарјели и можда су спремне да уђу у овај поступак, који јесте мучан и тежак. Оне треба да сједе у истој судници с њим, има жена и које су се касније јавиле, оне су одбијале као предавачи да оду у Петницу из страха да ће га видјети. Онда замислите како то изгледа, суђење не траје једно поподне – рекла је она.

Глигоријевић каже да су дјевојке након што је све изашло у јавност коначно послије толико времена осјетиле ослобођење.

– Вољела бих да кажем да су жене говориле и обраћале се на праве адресе, оне су биле дјеца када им се све то догодило. Нажалост, нико их није честито саслушао у том периоду. И тек када су све истрпјеле одлучују да изађу у јавност повучене претходним дешавањима која се догађају у Србији. Оне се сада коначно осјећају ослобођено. Морам да кажем да сам, тек послије њиховог признања, неким дјевојкама први пут чула праву боју гласа, без дрхтања – рекла је Глигоријевић.

Основно јавно тужилаштво у Ваљеву покренуло је предистражне радње о могућем сексуалном злостављању у Истраживачкој станици Петница, а за које се сазнало након што су жртве за „Време” испричале шта су све доживјеле.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана