Приведен Чедомир Јовановић: Батинама пријетио адвокату

ГС
Приведен Чедомир Јовановић: Батинама пријетио адвокату

БЕОГРАД - Лидер ЛДП-а Чедомир Јовановић приведен је синоћ у Београду због сумње да је пријетио адвокату Немањи Алексићу.

Адвокат Алексић је пријавио напад полицији послије чега је приведен Чедомир Јовановић коме је одређено задржавање од 48 сати.

Алексић је рекао за „Курир“ да је добио пријетње од Јовановића прије извјесног времена због заступања једне пословне банке која потражује имовину једне странке у процесу. према његовим ријечима. Према његовим ријечима Јовановић је вршио притисак на Алексића.

- Чедомир Јовановић нема ни физичке, нити интелектуалне капацитете да мене нападне. Он се прије извјесног времена почео да врши притисак у вези с једним процесом у коме он нема баш никакву улогу, нити је странка, нити је на било који начин повезан са овим поступком - каже Алексић.

Алексић додаје да је тај процес трајао 12 година. Суд је прије десетак дана наложио извршење, а тада се у цијелој причи појављује и Чедомир Јовановић.

- Почео је да врши притисак и на извршитеља, што је ван сваког кодекса и професионалне етике. Од ње је тражио да одложи извршење за 10 дана. Међутим, пошто је су већ ангажовани бројни ресурси државних органа то није било могуће. Тада је у разговору са колегиницом адвокатом рекао да пренесе адвокату Немањи Алексићу, то јест мени, да ће да добије батине и додао да ће довести своју приватну полицију - наводи Алексић.

Алексић је рекао да је био на путу ка Новом Саду када му је јављено да му је пријетио Чедомир Јовановић. Он је одмах цијели случај пријавио полицији која је ухапсила у уторак увече лидера ЛДП-а Чедомира Јовановића.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана