Притвор за мајку из Земуна, оставила дјецу саму током пожара

Танјуг
Foto: Илустрација

БЕОГРАД - У просторијама Трећег основног јавног тужилаштва у Београду, данас је у присуству браниоца, саслушана Е.Б. због сумње да је 25.11.2023 године, у Земуну извршила четири кривична дјела у вези са запуштањем и злостављањем малољетног лица и њој је одређен притвор у трајању до 30 дана.

Ријеч је о кривичним дјелима из одредбе члана 193 став 1 Кривичног законика у вези са кривичним дјелом Кршење породичних обавеза из одредбе члана 196 став 1 Кривичног законика, саопштило је Треће основно јавно тужилаштво. 

Како се наводи, 25.11.2023. године дошло је до пожара у неусловном објекту који је коришћен за становање, а у коме су се у тренутку избијања пожара сама налазила њена четири дјетета старости од три до шест година.

О њима је бригу, након пожара, преузео Центар за социјални рад Одељење Земун, с обзиром да су родитељи дјеце били недоступни државним органима. 

Осумњичена је искористила своје законско право и у овој фази поступка се бранила ћутањем, а Трећи основни суд у Београду је на предлог Трећег основног јавног тужилаштва у Београду, према истој одредио притвор у трајању од 30 дана, с обзиром да постоје особите околности које указују да ће осумњичена боравком на слободи ометати поступак утицањем на свједоке.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана