Притвор осумњиченима за убиство „никшићког Ескобара“, потјерница за држављанима БиХ

ГС
Притвор осумњиченима за убиство „никшићког Ескобара“, потјерница за држављанима БиХ

БЕОГРАД - Виши суд у Београду одредио је до 30 дана Стефану З. (28) из Лебана и Луки В. (35) из Краљева, осумњиченим за тешко убиство Никшићанина Ранка Радошевића (53), званог Ескобар у кафићу на бензинској пумпи у насељу Рушањ 9. марта.

-Притвор им је одређен да не би утицали на свједоке, да не би поновили кривично дјело у кратком временском периоду и због узнемирења јавности - потврђено је Танјугу у том суду.

Притвор је одређен и за двоје држављана БиХ, који се налазе у бјекству, а тужилаштво је тражило да се распише потјерница за њима.

Више јавно тужилаштво у Београду је покренуло истрагу против четири особе које су осумњичене за учешће у том убиству.

Због сумње да су извршили кривично дјело тешко убиство у саизвршилаштву у стицају са по једним кривичним дјелом недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја истрага је покренута против Стефана З. (28) из Лебана и Луке В. (35) из Краљева, објављено је на сајту тужилаштва.

Против још двоје осумњичених, држављана БиХ, истрага је покренута због сумње да су извршили кривично дјело тешко убиство у помагању.

Стефан З. и Лука В. саслушани су јуче у тужилаштву гдје су се бранили ћутањем, односно искористили су своје законско право да не износе одбрану.

Друго двоје осумњичених тренутно нису доступни правосудним органима Србије. Тужилаштво предложило да суд и њима одреди притвор и да донесе наредбу о расписивању потјернице.

Наредбом о спровођењу истраге Стефану З. и Луки В. на терет се ставља да су 9. марта 2023. године око 11.05 сати на подмукао начин лишили живота Радошевића, односно он је  усљед задобијених повреда преминуо у 11.32 часова и при томе су са умишљајем довели у опасност живот три госта у кафићу.

Носећи хируршке маске преко лица, обојица су, како се сумња, када су угледали оштећеног на паркингу бензинске станице, извадили пиштоље и испалили су више пројектила у њега док је стајао испред улаза у кафић.

Радошевић је побјегао у кафић, а за њим је ушао осумњичени Стефан З. и испалио му неколико пројектила у леђа, усљлед чега је жртва пала на под. Стефан З. му је потом пришао и из непосредне близине му испалио још један пројектил у главу. Након тога су обојица осумњичених побегли са лица мјеста аутомобилом марле “голф 4”, које су у насељу Петлово брдо запалили, а потом се одвезли у раније изнајмљени стан на Новом Београду.

Сумња се да су друго двоје осумњичених Стефану Л. и Луки В. створили услове за извршење кривичног дгела.

Против малољетнице која је ухапшена заједно са Стефаном Л. и Луком В. од недјеље се води посебан поступак пред судијом за малољетнике .

Малољетница је саслушана у суботу пред судијом за малолетнике, након чега јој је одређен притвор због сумње да је починила кривично дело тешко убиство у саизвршиластву.

Убијени Ранко Радошевић Ескобар наводно је био члан бежанијског клана Горана Мијатовића који је ликвидиран у Београду и вођа никшићког клана који је сарађивао са шкаљарским кланом на чијем је челу био Јован Вукотић.

Радошевић је довођен у везу са Вељком Беливуком и Марком Миљковићем, када је код њих пронађен аутомобил који се води на његово име.

Ескобар се бавио продајом возила, а муштерије су му биле људи из подземља. Како је "Блиц" писао, он је преправљао обична возила у блиндирана и тиме повећавао њихову вриједност.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана