Приштински суд одредио Спасићу тридесет дана затвора

ГС
Foto: Спутњик

ПРИШТИНА - Основни суд у Приштини одредио је мјеру 30 дана притвора Далибору Спасићу, који је прије два дана ухапшен на административном прелазу Јариње, потврдио је за Танјуг његов бранилац Срђан Митровић.

Спасићу се на терет стављају два кривична дјела напад на новинаре и хулиганство, а смјештен је у притворској јединици у Подујеву.

"Једини доказ који имају против мог клијента је видео снимак који је објавио портал Калзо, да је наводно напао новинара телевизије 21 из Приштине, иако се на снимку види да је он само пришао новинару и да је држао свој телефон у руци. Такође се у одлуци помиње његова националност, што је за мене било јако чудно", каже Митровић за Танјуг.

Огласио се Свечља

Министар унутрашњих послова тзв. Косова Џељаљ Свечља огласио се поводом ухапшеног радника Телекома, Уроша Вукашиновића из Лепосавића. Свечља је поручио да ће ухапсити свакога ко је према његовим ријечима одговоран за насиље према новинарима.

"Курти губи контролу"

Члан Алијансе за будућност Косова Даут Харадинај навео је да премијер Аљбин Курти губи контролу на сјеверу, али и подршку савезника, као и да својим потезима наноси штету Косову.

Ухапшеном Вукашиновићу одређено задржавање

Урошу Вукашиновићу који је јутрос ухапшен у Лепосавићу, због наводног напада на новинаре, одређено је полицијско задржавање од 48 сати, потврдио је за Тањуг његов бранилац, адвокат Небоја Влајић.

Влајић појашњава да Вукашиновићу није одређен притвор, већ полицијско задржавање које може да траје 48 сати од хапшења, те да по закону, он сутра треба да буде изведен пред судију.

"Вукашиновића тужилаштво терети за напад на новинаре који се наводно десио у петак, 16. јуна, у Лепосавићу, као и ову другу двојицу која су ухапшена пре неки дан", појашњава Влајић за Танјуг.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана