Приштина забранила Вуку Јеремићу улазак на Космет

Срна
Приштина забранила Вуку Јеремићу улазак на Космет

БЕОГРАД - Приштинске власти забраниле су предсједнику Народне странке Вуку Јеремићу улазак на Косово и Метохију, саопштено је из ове странке.

У саопштењу се наводи да је приликом преласка административне линије возило у коме се налазио Јеремић заустављено и задржано више од два часа од приштинских власти, послије чега му је уручена и писана забрана уласка.

Јеремићу су приштинске власти забраниле даљи пут ка Грачаници, гдје се данас одржава скупштина Покрајинског одбора Народне странке.

“Повратак покрајинске администрације у уставно-правни поредак Србије мора бити дугорочни циљ сваке одговорне власти, колико год то деловало тешко у светлу актуелних околности. Треба имати у виду да су историјске прилике у којима се налазио српски народ бивале и знатно теже, као и да су односи у свету подложни променама”, наводи се у саопштењу.

У саопштењу се истиче и да је неопходно сачувати народ, светиње и тапије.

“Остати сабран и не дозволити сукобе, као ни међународну афирмацију такозване косовске независности - остало ће се решити временом”, поручују из Народне странке.

Министарство спољних послова самопроглашеног Косова саопштило је да је Јеремић спријечен да уђе на Космет и да је његова “подршка жреинтеграцијиж Косова у Србију слична Путиновом плану жреинтеграцијеж Украјине”, те да је то “рецепт за рат”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана