Приштина забранила улазак робе из Србије на КиМ; Бркић: Ухапшени били под пуном ратном опремом

Танјуг
Приштина забранила улазак робе из Србије на КиМ; Бркић: Ухапшени били под пуном ратном опремом

ПРИШТИНА - Влада у Приштини данас је донијела одлуку о забрани уласка робе из централне Србије на Косово и Метохију.

Према писању Кохе, одлука је донесена након хапшења тројице припадника специјалне полиције тзв. Косова.

Премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти позвао је на Твитеру на хитно ослобађање специјалаца за које тврди да су киднаповани и додао да је ријеч о "освети" Београда због јучерашњег хапшења Милуна Миленковића Лунета.

Он је од међународне заједнице затражио да осуди овај чин, додавши да је у питању "агресија" која за циљ има ескалацију и дестабилизацију ситуације на КиМ.

Курти тврди да су тројица припадника косовске полиције ухапшена на мјесту које се налази око 300 метара унутар територије Косова и Метохије.

Бркић: Ухапшени припадници тзв. косовске полиције били под пуном ратном опремом

Државни секретар у Министарству унутрашњих послова Жељко Бркић изјавио је да су данас у 12.38 часова дубоко у територији централне Србије припадници антитетористичке групе полиције лоцирали и ухапсили троје припадника тзв. косовске полиције који су били под пуном ратном опремом, а да припадници МУП-а ни у једном тренутку нису прешли административну линију.

"Сва тројица ухапшених су били под пуном ратном опремом, наоружани са три аутоматске пушке, муницијом, мапама, ГПС уређајима и другом опремом", рекао је Бркић на конференцији за новинаре у Палати Србија.

Како је рекао, тројица припадника тзв. косовске полиције са иницијалима Р.З. Б.С. и М.Ш. су службеним возилом марке "дачија дастер" дошли до алтернативног прелаза Тресава-Батњик, оставили возило и наставили даље пешке путним правцем Орахово-Гњилица гдје су лоцирани и ухапшени од посебне антитерористичке јединице МУП-а.

"Место хапшења се налази у селу Гњилице, општина Рашка, на више од једног километра у дубини територије централне Србије. Наглашавам да је Република Србија озбиљна држава и да припадници МУП-а ни у једном тренутку нису прелазили, нити били близу административне линије, па самим тим нису прекршили Резолуцију 1244, нити Војно-технички споразум. Нису извели ниједан противправни акт приликом хапшења тих лица", рекао је Бркић.

Додао је да ће полиција, у сарадњи са надлежним тужилаштвом, наставити даљи рад.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана