Приштина тражи од америчких конгресмена подршку за чланство у НАТО-у

ГС
Приштина тражи од америчких конгресмена подршку за чланство у НАТО-у

ПРИШТИНА - Шеф посланичке групе Алијансе за будућност Косова Бесник Тахири током боравка у Хјустону у Тексасу састао се с предсједавајућим Представничког дома америчког Конгреса Мајком Џонсоном и петоро конгресмена од којих је затражио подршку за чланство тзв. Косова у НАТО-у.

Тахири је на Фејсбуку навео да је свима захвалио на подршци коју Сједињене Државе пружају тзв. Косову, али је истакао да је назовидржава посвећена јачању пријатељства и партнерства.

- Током свог боравка у Хјустону у Тексасу, имао сам част да будем дио догађаја на високом нивоу у САД и да упознам предсједавајућег Представничког дома Мајка Џонсона и пет конгресмена (Ренди Вебер, Дан Креншо, Морган Лутрел, Брајан Бабин и Кевин Брејди, предсједник Комитета за начине и средства) којима сам захвалио на подршци коју су САД дале Косову у свим његовим етапама. Нагласио сам да смо као земља посвећени јачању пријатељства и партнерства између двију земаља и тражио сам подршку за чланство Косова у НАТО-у, написао је Тахири.

Тахири је најавио да ће "Косово", заједно са својим америчким пријатељима, наставити да гради пут ка просперитету, безбједности и заједничком успјеху, преноси РТ Балкан.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана