Приштина прогласила “Цивилну одбрану“ и „Северну бригаду терористичким организацијама

Танјуг
Приштина прогласила “Цивилну одбрану“ и „Северну бригаду терористичким организацијама

ПРИШТИНА - Влада привремених приштинских институција прогласила је “Цивилну одбрану” и “Северну бригаду” за терористичке организације, преносе медији у Приштини.

Премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти рекао је данас на сједници тзв. владе Косова да те организације представљају “озбиљну и директну пријетњу безбједности и уставном поретку” тзв. Косова.

Министар унутрашњих послова у влади привремених приштинских институција Џељал Свечља рекао је да су, како је навео, “релевантне институције у оквиру релевантних мандата идентификовале неколико терористичких група које спроводе директне терористичке акције против Косова”, пише Коха. Према његовој тврдњи, те групе су толерисане током година и више од двије године оне, како је навео, “оспоравају барикадама, оружаним нападима на припаднике полиције, нападима на државне објекте, нападима на политичке противнике, нападима на новинаре” одлуке Приштине.

Приједлогу да ове групе буду проглашене за терористичке заједнице успротивио се министар за заједнице и повратак Ненад Рашић и затражио од Свечље да преиспита тај предлог.

Он је једини гласао против, наводи Коха. Како се наводи, Рашић је рекао да треба бити веома опрезан и позвао Свечљу да још једном размотри тај приједлог.

Свечља је на то одговорио да је проглашење тих организација терористичким кључно за грађане и изнео тврдњу да те двије организације “насиљем и уцјенама спречавају разговор са тамошњим грађанима.”

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана