Приштина поништила сертифифкат о регистрацији компаније "МТС"

Срна
Приштина поништила сертифифкат о регистрацији компаније "МТС"

БЕОГРАД- Министарство индустрије, привреде и трговине самопроглашеног Косова поништило је сертификате о регистрацији и пословању 15 привредних друштава на Косову и Метохији, међу којима је компанија "МТС", уз образложење да је ријеч о "документима супротним уставним принципима".

". У саопштењу овог министарства наводи се да су "спорна привредна друштва приликом регистрације поднијела документа која су супротна уставним принципима и важећим законима Косова", преноси РТС.

Одлука о укидању сертификата 15 предузећа донесена је након извјештаја Комисије за верификацију досијеа у Агенцији за регистрацију бизниса на Косову и Метохији и прегледа 48 предузећа са документацијом "неуставног садржаја".

"Телеком Србија" због одлуке о укидању регистрације компанији "МТС" тражи подршку међународне заједнице, јер се тиме угрожава 50.000 корисника мобилне телефоније и 30.000 корисника кабловске телевизије и интернета у српским енклавама.

Генерални директор "Телекома Србија" Владимир Лучић рекао је за РТС да је одлука Приштине да укине "МТС" на Космету политички притисак администрације Аљбина Куртија и да је правно неутемељена.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана