Приштина: Нисмо слали специјалце на сјевер, ангажоваћемо полицију по потреби

Г.С.
Приштина: Нисмо слали специјалце на сјевер, ангажоваћемо полицију по потреби

ПРИШТИНА - Дирекција полиције у Приштини саопштила је да ће према потреби и оперативним процјенама, ангажовати своје особље, ради обављања послова и законских овлашћења, како би се гарантовала општа и безбједност свих грађана на КиМ, а након што је у Звечану данас одлучено да Срби напусте парламент, владу и све косовске институције на северу.

- Полицијске јединице јавног реда и граничне јединице по службеној дужности круже и крећу се у зависности од обавеза и полицијских задатака, али нема ангажовања нити слања специјалних јединица на север Митровице, како је објављено у медијима - наводи се у саопштењу полиције.

Позивајући се на тренутну ситуацију и дешавања, полиција додаје “да као институција за спровођење закона, на основу законских и уставних аката, има своје оперативне планове за очување уставног поретка, слободно кретање као и очување реда и мира јавности широм земље”.

Истиче се да “полиција континуирано прати недавна дешавања на сјеверу Митровице, дајући професионалне процјене у складу са којима предузима неопходне, разумне и законске мјере за рјешавање безбједносне ситуације и професионално реаговање у случају кршење безбједности грађана или уставног поретка”.

Снаге Косовске полиције РОСУ, виђене су да се крећу ка Сјеверној Митровици, јавила је данас приштинска “Коха”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана