Припадник ОВК, осумњичен за ратне злочине, побјегао из кућног притвора

Срна
Припадник ОВК, осумњичен за ратне злочине, побјегао из кућног притвора

БЕОГРАД - Бивши припадник терористичке ОВК Бљерим Рамадани за којим је Србија расписала Интерполову потјерницу због сумње да је починио ратне злочине на Косову и Метохији побјегао је из кућног притвора у Скопљу.

Скопски медији преносе да је Рамадани побјегао након што му је јуче троје судија кривичног вијећа суда у Скопљу одредило повратак у затворски притвор од 30 дана због опасности од бјекства.

-Неко из Кривичног суда обавијестио је данас Рамаданија да се враћа у истражни затвор, па је он истог тренутка побјегао из Сјеверне Македоније - наводи скопски портал позивајући се на изворе из истраге.

Рамадани је био у притвору у кући рођака у Скопљу, након што је по међународној потјерници, коју је Србија расписала преко Интерпола, ухапшен 17. јула на прелазу између Сјеверне Македоније и самопроглашеног Косова.

Након хапшења Рамадани је пребачен у затвор у Скопљу, а на захтјев Тужилаштва за организовани криминал тада му је одређен екстрадициони притвор од 30 дана.

Надлежни македонски суд је 1. августа преиначио Рамаданију мјеру затворског притвора у кућни притвор и он је, према тој одлуци, упућен на адресу у Скопљу, а том одлуком предвиђено је да у кућном притвору остане до 16. августа.

Србија Рамаданија тражи по потјерници због сумње за ратне злочине на Косову и Метохији прије 25 година.

Рамадани је био припадник Оперативне зоне ОВК Неродимље, која је позната по прогону више стотина Срба из урбаног дијела Урошевца и села Неродимље, Крајиште, Велики и Мали Алаш, Слатина, Голеш, Помазатин, паљењем српских кућа и рушењем цркава, киднаповањем и убиством више десетина Срба и прогоном српског становништва из општина које је та оперативна зона покривала.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана