Припадници војске у потрази за отетом дјевојчицом и отмичарем

Срна
Припадници војске у потрази за отетом дјевојчицом и отмичарем

Припадници Војске Србије биће ангажовани у потрази за отетом дјевојчицом Моником Каримановић и отмичарем Нинославом Јовановићем, саопштило је вечерас Министарство одбране Србије.

Потрази ће се придружити више од 100 припадника Војне полиције и Тима за трагање и спасавање Специјалне бригаде Војске Србије са службеним псима.

Војници ће бити ангажовани у сарадњи са штабом Министарства унутрашњих послова Србије, који води акцију тражења.

Добровољно се јавило и 200 припадника Безбједносно-информативне агенције да помогне у потрази за отетом дјевојчицом, а прикључили су се и бројни грађани из Београда, Сврљига, Зајечара...

Распоређени у више група, заједно са полицијом, жандармеријом и припадницима Безбједносно-информативне агенције, они претражују терен у околини Књажевца.

Директор Полиције Србије Владимир Ребић рекао је за РТС да је полиција на терену 24 часа и да је до сада претражено 50 села.

“Проверавају се сви контакти које је имао са другим људима. Није искључена могућност да осумњиченом неко помаже. Он је асоцијалан, али су нађени неки људи с којима је био у контакту”, рекао је Ребић.

Према његовим ријечима, полицију у оптимизму држи чињеница да Јовановић у претходним случајевима није убијао своје жртве.

За посљедње 23 године ово је трећи пут да полиција трага за њим.

Први пут је потрага организована 1996. године, када је силовао једну жену и четрнаестогодишњу девојчицу. Послије вишедневне потраге по шумама и викендицама он је ухапшен и осуђен на десет година затвора.

По изласку из затвора силовао је дванаестогодишњу девојчицу, након што ју је два дана држао заточену. Док је био у бјекству покушао је да силује још једну дванестогодишњу девојчицу, али је девојчицу спасио дрвосјеча.

Због силовања и покушаја силовања осуђен је на 15 година затвора, међутим, одлуком Врховног суда, казна му је смањена на 12 година.

По другом изласку из затвора Јовановић је узнемиравао жене преко друштвених мрежа и због тога је у притвору био пет мјесеци, преносе београдски медији.

На слободи је почетка ове године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана