Припадници војске Србије у мисији УН у Либану су добро

Срна
Припадници војске Србије у мисији УН у Либану су добро

БЕОГРАД - Припаднци Војске Србије у мировној мисији УН у Либану су добро, сви се налазе у бази УН и нису били под непосредном ватром, потврђено је данас агенцији Срна у Министарству одбране Србије.

Безбједносна ситуација у јужном Либану се погоршала, јер су снаге Хезболаха отвориле ватру на израелску војску, пренио је раније “Спутњик”.

Израелска војска је пријавила “безбједносни инцидент” на граници са Либаном и наредила становницима региона да остану код куће.

Према извору Ројтерса, ријеч је о нападу Хезболаха на подручје фарме Шеба.

Хезболах је извео операцију против израелске војске у знак одмазде због смрти борца 20. јула у ваздушном нападу на ивици Дамаска који је приписан Израелу.

Израел је наредио задржавање становништва које живи на граници са Либаном након “безбједносног инцидента”, саопштила је војска те земље.

у Либану је нагажовано 177 припадника Војске Србије, наводи се на сајту Министарстав одбране Србије.

Припадници Војске Србије отпочели су учешће у тој мировној мисији УН у 21. децембра 2010. године, у оквиру шпанског контингента, са четири штабна официра.

Од 25. новембра 2012. године, додатно је ангажован још један један штабни официр, 36 припадника пешадијског вода и пет чланова елемента националне подршке.

Од 24. марта 2013. године, учешће је проширено са два штабна официра у Команди мисије.

Од 5. новембра 2013. године, ангажована је пјешадијска чета умјесто пјешадијског вода, а од од 11. децембра 2014. године ангажован је и вод за заштиту снага.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана