Припадници италијанског састава Кфора појачали присуство на мосту на Ибру

Танјуг
Припадници италијанског састава Кфора појачали присуство на мосту на Ибру

КОСОВСКА МИТРОВИЦА- Припадници јединице за разбијање демонстрација из италијанског састава Кфора распоређени су данас на мосту на Ибру у Косовској Митровици, гдје су досад била оклопна возила карабињера као и једно полицијско возило у близини. Италијански карабињери су, како је речено новинарима, извели показну вјежбу и тренутно су распоређени у кордону на мосту.

Припадници такозване косовске полиције наоружани дугим цијевима и јутрос су распоређени испред зграда српских институција у Косовској Митровици које су у петак насилно затворили. Ситуација у сјеверном дијелу Косовске Митровице је мирна, али се међу грађанима осјећају тензије.

Тзв. косовска полиција упала је у петак у зграде Привремених органа у Лепосавићу, Косовској Митровици, Звечану и Зубином Потоку, као и у болнички круг КБЦ Косовска Митровица, зграду у којој се налазе просторије ПИО Фонда, просторије Канцеларије за КиМ, Косовско-митровачког управног округа и Центра за социјални рад. Министар унутрашњих послова привремених приштинских институција Џељаљ Свечља изјавио је, након упада полиције у зграде Привремених органа на сјеверу КиМ, да они више неће радити.

Акцију Приштине осудили су мисија ЕУ у Приштини, као и амбасада САД и амбасадори Немачке, Велике Британије и Француске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана