Принц Карађорђевић: Подгорица да преиспита и умјери акције

Срна
Принц Карађорђевић: Подгорица да преиспита и умјери акције

БЕОГРАД - Принц Александар Карађорђевић данас је оштро осудио хапшење Његовог преосвештенства епископа будимљанско-никшићког Јоаникија, свештенства и вјерника Српске православне цркве /СПЦ/ у Црној Гори и позвао званичну Подгорицу да преиспита и умјери своје акције.

"Позивамо носиоце власти и силе у Црној Гори да преиспитају и умере своје акције у складу са појмовима чојства и јунаштва које је Црна Гора баштинила и може изневерити само по цену саме себе", навео је Карађорђевић.

Принц Александар изразио је велику забринутост због хапшења свештенства и вјерника, саопштено је из Белог двора у Београду.

"Посебно сматрамо жалосним да је акција против СПЦ у Црној Гори представљена као дио санитарне бриге за здравље грађана", додао је Карађорђевић.

Епископу будимљанско-никшићком Јоаникију одређено је задржавање до 72 часа након саслушања у Основном државном тужилаштву у Никшићу због литије у том граду на којој се окупило више хиљада грађана у уторак, 12. маја, када СПЦ слави Светог Василија Острошког.

Притвор до 72 часа одређен је и седморици свештеника никшићког Саборног храма Светог Василија Острошког.

У више градова и општина у Црној Гори одржани су протести због хапшења владике и свештеника.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана