Принц Филип: Више него икад неговати породичне вредности

Срна
Foto: Агенције

БЕОГРАД- Принц Филип Карађорђевић, који је са супругом, принцезом Даницом, прославио крсну славу - Светог Андреја Првозваног, изразио је задовољство што у својој земљи дјецу одгајају у духу православне вјере и традиције, те истакао да је више него икад кључно његовати породичне вриједности и научити дјецу да његују духовно и национално насљеђе.

"На овај посебан дан подсећам се на трајне вредности које нас везују, не само као породицу, већ и као чланове династије Карађорђевић. Наша историја је богата примерима лидерства, отпорности, и што је најважније, неговања породичних веза. У овим временима, више него икад, за нас је кључно да подржавамо ове вредности", нагласио је принц Филип.

Он је навео да је суштина монархије, па и сваког вођства, у континуитету који се обезбјеђује кроз сљедеће генерације.

"Наша дужност је да бринемо о својој деци, да им обезбедимо континуитет и научимо их да чувају и негују наше духовно и национално наслеђе. Док подржавамо ове племените вредности, сећамо се и оних који данас нису са нама. Искрено се надам и молим Светом Андреју Првозваном да ће следећа година бити оличење јединства и снаге породице", поручио је принц Филип.

Он је додао да крсна слава код Срба представља вјековни обичај и печат идентитета цијелог народа.

"Срећан сам што крсну славу прослављам са породицом, супругом, сином и кћерком, и што смо Даница и ја коначно у прилици да као Карађорђевићи у нашој земљи своју децу одгајамо у духу православне вере и традиције", истакао је принц Филип. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана