Принц Александар: Градити друштво слободних и равноправних

Срна
Принц Александар: Градити друштво слободних и равноправних

БЕОГРАД - Принц Александар Карађорђевић је, поводом 22. априла - Дан сјећања на жртве Холокауста, геноцида и других жртава фашизма, поручио да сјећање на те мрачне догађаје и милионе страдалих обавезује на грађење друштва слободних и равноправних, у којем ће антифашистичке вриједности имати посебно мјесто.

Он је навео да се 22. априла, који је посвећен сјећању на Србе, Јевреје и Роме страдале у масовним злочинима током Другог свјетског рата, народ сјећа страшних логора смрти и милиона невиних људи који су изгубили животе.

“Никада нећемо заборавити Јасеновац, Старо Сајмиште, Бањицу и све логоре у окупираној Југославији и нацистичкој творевини НДХ”, навео је принц Александар, саопштено је из Белог двора.

Према његовим ријечима, план уништења цијелог јеврејског народа, али и припадника других народа обавезује на едукацију младих, који треба да буду упознати о размјерама ових страшних злочина и једне погубне идеологије.

Он је истакао и да се заједнички треба супротставити говору мржње, нетолеранцији, свим облицима дискриминације и свакој врсти предрасуда.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана