Примаков: Захвалан сам Вучићу на подрши нашем раду

Танјуг
Примаков: Захвалан сам Вучићу на подрши нашем раду

БЕОГРАД- Надамо се да ће на јесен у Србију доћи руководиоци највећих руских музеја, као што су Третјаковска галерија, Руски и Историјски музеј, изјавио је Јевгениј Примаков, руководилац Рошотрудничества, руске федералне агенције која се бави хуманитарном, научном, културном и образовном дjелатношћу.

Примакова је јуче примио предсjедник Србије Александар Вучић, а унук бившег руског премијера каже да је сусрет био веома срдачан и да је тема разговора била култура, изражавајући захвалност предсjеднику Србије на подрши њиховом раду.

Руководилац Рошотрудничества дао је највећи допринос организацији јучерашње руско-српске конференције у Београду, који се од 2004. одржава под покровитељством руског предсjедника Владимира Путина.

Ово је и први пут да се заседање Међународног дискусионог клуба „Валдај“ одржава изван границе Руске Федерације.

„Имамо неколико идеја за интензивирање културне сарадње, организацију различитих манифестација, изложби и гостовања из Русије. За све то имамо подршку предсjедника Вучића и надамо се да ћемо ускоро моћи да планирамо конкретне активности“, рекао је Примаков у интервјуу за Политику.


 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана