Пријетње терористичким нападима на српске амбасаде

ГС
Пријетње терористичким нападима на српске амбасаде

БЕОГРАД - Амбасаде Србије су у двије велике европске пријестонице у претходна 24 сата добиле пријетње да ће бити мета терористичких напада, изјавио је данас министар спољних послова Србије Марко Ђурић и навео да по прелиминарним информацијама те пријетње долазе из екстремних сепаратистичких кругова дијела наше дијаспоре са Косова и Метохије, односно од лица албанске националности.

- У сарадњи са другим европским безбједносним органима се ради на томе да се ове пријетње предухитре и отклоне, али ово напомињем због тога што неко из Приштине већ годинама систематски ради на стварању климе у којој је напад на све што је српско прихватљиво, рекао је он за ТВ Пинк.

Додао је да не жели да износи детаље без консултације са безбједносним органима, јер, како је рекао, не жели да погоршава позицију, али да може да каже да су јутрос повишене мјере безбједности у дијелу наших дипломатско-конзуларних представништава у Европи.

- Идентификован је најмање један починилац ових пријетњи. Само, знате како они то раде, то је рукопис који је већ виђен, осамдесетих и деведесетих година. Они изаберу лице које, на примјер, има историју менталних проблема, онда њега истуре да би то лице избјегло правну одговорност и руку закона, а у позадини тога се често крију организоване групе које дјелују са политичком мотивацијом, истакао је Ђурић, преноси Танјуг. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана