Димитријевић: Пријављен напад на лидера ПСГ и посланика СНС-а Југовића

Танјуг
Димитријевић: Пријављен напад на лидера ПСГ и посланика СНС-а Југовића

БЕОГРАД - Предсједник српске Републичке изборне комисије (РИК) Владимир Димитријевић на данашњој конференцији за штампу рекао је да су данас забиљежена два напада - на лидера Покрета слободних грађана (ПСГ) Павла Грбовића у насељу Нова Галеника и на посланика СНС-а Бату Југовића у Чачку.

Димитријевић је на конференцији за медије рекао да је Грбовић нападнут, али и истакао да до тог напада није дошло на бирачком мјесту.

-Дошло је до напада на Бату Југовића у Чачку. Он је, иначе, посланик СНС. О томе је обавештена полиција и верујемо да ће надлежни државни органи квалитетно урадити свој посао - саопштио је Димитријевић.

Н1 је раније објавио видео-снимак на којем је приказан сукоб двије групе људи надомак просторија СНС-а у насељу Нова Галеника тврдећи да је у питању напад на Грбовића, који на снимку није приказан.

На снимку који је емитован види се Павле Грбовић како држи шољу са кафом, а потом како њом гађа у правцу омање групе људи изнад чијих глава се на зиду види натпис СНС, послије чега долази до сукоба ове групе људи са Грбовићем и окупљених око њега.

Снимак траје кратко, а чини се и сам сукоб.

Посматрачка мисија ЦРТА навела је у данашњем саопштењу да су њихови посматрачи већ у првом дијелу изборног дана широм Србије забиљежили више случајева физичког и вербалног насиља на бирачким мјестима и у њиховој околини, те да су обавијештени и о низу других насилних инцидента“.

Та посматрачка мисија најоштрије осуђује сваки насилни чин и позива све учеснике избора, чланове бирачких одбора и све грађане

Србије да не дозволе да атмосфера насиља и страха буде главно обиљежје изборног дана и да бирачима не буде ускраћено право да слободно изразе вољу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана